Jellemzők:
- A termék 100%-ban inaktivált sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae) tartalmaz. Nem tartalmaz génmódosított összetevőt (GMO), mesterséges színezéket, ízesítőt vagy tartósítószert.
- A sörélesztő biztosítja a méhek számára fontos fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomlelemeket és aminosavakat. Ennek köszönhetően a méhcsaládok gyorsabban fejlődnek, betegésgekkel szemben ellenállóbbak és több mézet termelnek.
Etetési tanácsok:
A sörélesztőt cukorlepényben elekeverve vagy szárazon, por formában ajánlott a méhekkel feletetni.
Lepénykészítés:
A sörélesztőt 10-20 % közötti mennyiségben ajánlott cukorlepénybe keverni.
Példa 15 % sörélesztő tartalmú lepény készítésére:
20 kg porcukrot alaposan keverjen el 5 kg sörélesztővel, majd adjon hozzá 8 kg fruktóz-glükózszirupot. (Méz használata a fertőzésveszély kockázata miatt nem ajánlott.) Az optimális lepényállag eléréséhez még kb. 0.5 liter víz hozzáadása ajánlott.
Szárazon:
A sörélesztőt 1:1 arányban keverjük össze porcukorral és helyezzük közvetlenül a kijárók elé.
Ajánlott etetési időszakok:
Tavaszi serkentésre ferbuár végétől és téli fekészítésre július végétől. Mindkét időszakban 6 héten keresztül biztosítsa a sörélesztővel való etetést. Nyár folyamán használja virágpor hiány esetén, fiatal családok erősítésére és anyanevelésnél.
Adalékanyagok:
Vitaminok (mg/100g):
B1-vitamin: 6,8 mg; B2-vitamin: 3,4 mg; B6-vitamin: 2,0 mg; B12-vitamin: 2,6 mg; Pantoténsav: 2,7 mg; Folsav: 850 mg; Niacin: 44 mg
Jellemzők:
- A termék 100%-ban inaktivált sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae) tartalmaz. Nem tartalmaz génmódosított összetevőt (GMO), mesterséges színezéket, ízesítőt vagy tartósítószert.
- A sörélesztő biztosítja a méhek számára fontos fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomlelemeket és aminosavakat. Ennek köszönhetően a méhcsaládok gyorsabban fejlődnek, betegésgekkel szemben ellenállóbbak és több mézet termelnek.
Etetési tanácsok:
A sörélesztőt cukorlepényben elekeverve vagy szárazon, por formában ajánlott a méhekkel feletetni.
Lepénykészítés:
A sörélesztőt 10-20 % közötti mennyiségben ajánlott cukorlepénybe keverni.
Példa 15 % sörélesztő tartalmú lepény készítésére:
20 kg porcukrot alaposan keverjen el 5 kg sörélesztővel, majd adjon hozzá 8 kg fruktóz-glükózszirupot. (Méz használata a fertőzésveszély kockázata miatt nem ajánlott.) Az optimális lepényállag eléréséhez még kb. 0.5 liter víz hozzáadása ajánlott.
Szárazon:
A sörélesztőt 1:1 arányban keverjük össze porcukorral és helyezzük közvetlenül a kijárók elé.
Ajánlott etetési időszakok:
Tavaszi serkentésre ferbuár végétől és téli fekészítésre július végétől. Mindkét időszakban 6 héten keresztül biztosítsa a sörélesztővel való etetést. Nyár folyamán használja virágpor hiány esetén, fiatal családok erősítésére és anyanevelésnél.
Adalékanyagok:
Vitaminok (mg/100g):
B1-vitamin: 6,8 mg; B2-vitamin: 3,4 mg; B6-vitamin: 2,0 mg; B12-vitamin: 2,6 mg; Pantoténsav: 2,7 mg; Folsav: 850 mg; Niacin: 44 mg