TANÚSÍTVÁNY

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Megbízhatówebáruház.hu
Szállítás

Hírlevél
Állatorvosi Rendelő

1041 Budapest,

Bárdos Artúr u. 4.

tel.: +3613600755


-ambuláns betegellátás

-védőoltások

-mikrocsip és útlevél

-röntgen

-ultrahangos fogkőeltávolítás

-műtétek, laborháttér

www.bardosallatorvos.hu

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termék részletek


Fypryst Combo spot on macskák és vadászgörények részére 1ampulla

Fypryst Combo spot on macskák és vadászgörények részére 1ampulla
Fypryst Combo spot on kullancs -és bolhairtó csepp. Rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére macskák számára. A szőrtetvek elleni védekezésben is segít.Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.
Hatóanyagok: Fipronil, S-metoprén.
Célállat fajok: Macska
Bolhák (Ctenocephalides fajok) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 8 héten át biztosított.
Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) okozta fertőzések kezelésére. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.Egy 0,5 ml-es pipetta tartalmaz:
Hatóanyagok:
Fipronil 50 mg
S-metoprén 60 mg
Segédanyagok:
Butilhidroxianizol (E320) 0,1 mg
Butilhidroxitoluol (E321) 0,05 mg
Tiszta, sárga oldat.
1 521 Ft
 • Macskák esetében:
  Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére:
  - Bolhák iCtenocephalicles fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított.
  - Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variábilis, Rhipicephalus sanguineus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
  - Szőrtetvek (Felicola subrostratus) elleni hatás.

  A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD - Flea Allergy Dermatitis) kezelési stratégiájának részeként, amennyiben ezt az állapotot előzőleg állatorvos kórismézte.

  Vadászgörények esetében:
  Bolhafertőzés önmagában vagy ehhez társuló kullancsfertőzés kezelésére:
  - Bolhák (Ctenocephalides fájok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák, és bábok fejlődésének gátlásávál (larvicid hatás).
  - Kullancsok (Ixodes ricinus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

  5. ELLENJAVALLATOK

  Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken.
  Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
  Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is!
  Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

  6. MELLÉKHATÁSOK

  Túladagolása kerülendő.

  Macskák esetében:
  A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után.

  Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

  Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

  7. CÉLÁLLAT FAJ(OK)

  Macska és vadászgörény.

  8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

  Macskánként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez megfelel a minimálisan ajánlott 5 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak.

  Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre - ez 50 mg fipronilnak és 60 mg (S)- metoprénnek felel meg.

  Az alkalmazás módja:
  - Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
  - Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
  - Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

  9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

  Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

  10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

  Nem értelmezhető.

  11. KÜLÖNLEGES ELŐÍRÁSOK

  Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
  30°C alatt tárolandó.
  A gyógyszer a külső csomagolásban tartandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében.
  Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül (EXP) szabad felhasználni!

  12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

  A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat - ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell.
  Nincs adat arról, hogy a fíirösztés/samponozás miként befolyásolja a készítmény hatásosságát macskák és vadászgörények esetében. Mindazonáltal, a kutyákra vonatkozó információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül nem ajánlott furöszteni az állatot.
  El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.
  Fontos ügyelni arra, hogy a terméket olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.
  Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele.
  Macskák esetében alkalmazható a vemhesség ideje alatt.
  A készítmény potenciális toxicitását nem bizonyították 8 hetesnél fiatalabb, a kezelt anyaállattal érintkező macskakölyköknél. Ebben az esetben különösen körültekintően kell eljárni.
  Vadászgörények esetében: a macskákon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén, fötotoxikus, matemotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítmény biztonságossága a vemhesség és a szoptatás időszakában vadászgörények esetében nem bizonyított.

  Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
  Ez a készítmény nyálkahártya-, bőr-, és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba, a bőrre, vagy a szembejusson.
  A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny egyéneknek kerülniük kell az érintkezést a készítménnyel.
  El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, kezet kell mosni szappannal és vízzel.
  Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
  A készítmény használata után kezet kell mosni.
  A készítmény alkalmazása során nem szabad dohányozni, enni és inni.
  Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket sem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.

  14. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

  A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A fipronil és az S-metoprén ártalmas lehet a halakra és más vízi élőlényekre. El kell kerülni, hogy a készítmény vagy a kiürült csomagolóanyag élővizekbe jusson.
 • Tömeg
  3 g/db
Webáruház készítés