Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36206627285, H-P 8.30-19.30, Szombat 8.30-14.30

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17 h között

 

Foran Nutri-Gard 3 kg
Foran Nutri-Gard 3 kg
60 259 Ft

Foran Nutri-Gard 3 kg

Gyomorfekélyre hajlamos és stressz érzékeny lovak részére. Szabadon folyó, durva por, mely megnedvesítve gélszerűvé válik.
Leggyakoribb tünetek:
Nem kielégítő étvágy, rossz teljesítmény és általános állapot oka gyakran stressz eredetű gyomorfekély. Gyakran egyéb látható tünetek is észlelhetőek, mint a perzisztálló laza bélsár (esetenként hasmenés), a fogak csikorgatása, rendszertelen táplálkozás, visszatérő kólika, bizonytalan rendellenességek, melyeket nem követnek a hematológiai értékek változásai, test hőmérséklet változásai. Csikókban abdominal distension/ “fazék hasúság”, fekvés a hátra, nyáladzás.
Alkalmazásának közvetlen előnyei: Hatékonysága tudományosan bizonyított. Kis mennyiségekben alkalmazható és gazdaságos. Jó ízű, az állatok szívesen fogyasztják. Jól keverhető. Alkalmazása verseny és kedvtelésből tartott lovakban egyaránt biztonságos.

60 259 Ft
Egységár: 20 086 Ft/kg
Részletek

Etetési útmutató:
A lovak reggeli és esti takarmányadagjához az alábbi Nutri-Gard mennyiségek hozzáadása szükséges:Választott és éves csikók: 1 mérőkanál Nutri-Gard por + 200 ml víz a por nedvesítéséhez 500 kg alatti testtömegű lovak: 1½ mérőkanál Nutri-Gard por + 300 ml víz a por nedvesítéséhez 500 kg feletti testtömegű lovak: 2 mérőkanál Nutri-Gard por + 400 ml víz a por nedvesítéséhezA Nutri-Gard port száraztakarmányra történő bekeverését megelőzően ajánlatos megnedvesíteni.Egy mérőkanál kb. 100 ml= 30 g Nutri-Gard port tartalmazA vizsgálatok alapján elmondható, hogy 30 napos Nutri-Gard kezelés a legtöbb esetben hatékonynak bizonyult.Nagyszámú 450-500kg-os ló kezelése esetén:10 db 450 kg-os állat kezelése esetén 1½ liter Nutri-Gard-t kell 3 liter vízben elkeverni, a takarmányhoz hozzáadni és ezt a keveréket egyenlően elosztani. Reggel és este ismételni.Tartós alkalmazása állatorvosi vizsgálat és vélemény alapján ajánlott.

Kiszerelés: 3 kg-os csomagolásban, műanyag dobozba zárva kerül forgalomba.
Összetétel:Nutri Gard
Burgonya sejtfal rostok, élesztő, lecitin, inulin/oligofruktóz, metionin,magnézium foszfát, B1 vitamin, B6 vitamin, B12 vitamin, folsavJavallatok: Nutri-Gard minden esetben ajánlott, amikor a stressz hatására a gyomorsav és nyálka termelése közötti egyensúly felborul. Ilyen stressz tényezők lehetnek: idegeskedés, lekötés a boxban, utazás, verseny, csikó leválasztása, rendszertelen takarmányozás, nem kielégítő rostellátás, csikóknál a tejellátás zavarai, tartós gyógykezelés, állatorvosi beavatkozások és posztoperációs ellátás. A gyomor sav és nyálka termelése közötti egyensúly felborulása esetén a Nutri-Gard rendkívül könnyen emészthető tápanyagokat biztosit, így lehetővé teszi a lovak részére a gyomor nyálkahártya védelmére megfelelő mennyiségű nyálka termelését.Stressz esetén, amikor a lovak, vagy a csikók gyomrának nyálkahártyája sérülést szenved, vagy várhatóan károsodik (glanduláris és nem-glanduláris), a Nutri-Gard kezelés elismerten a legmegfelelőbb menedzsmentintézkedés.Lovak gyomor fekélye: Nehéz a lovak egyszerű megtekintése során felfedezni a gyomorfekélyre utaló tüneteket, de a szakértők egybehangzóan állítják, hogy az elváltozások rendkívül gyakoriak. Pontos diagnózis kizárólag hosszú gasztroszkóp alkalmazásával végzett belső vizsgálattal lehetséges Tény azonban, hogyha az állat a kezelésre kedvező módon reagál, feltételezhető, hogy az elváltozások bizonyítottan jelen voltak.
Adatok
Tömeg
3 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!