A TROVET HYPOALLERGENIC DIET tápok kizárólag egyféle fehérje és egyféle szénhidrát összetevőt tartalmaznak, olyanokat, amelyek ritkán váltanak ki allergiás reakciót, ezért különösen alkalmasak táplálék allergiás és tápanyag érzékenységben szenvedő állatok táplálására. A hypoallergén tápok etetése során fokozatosan csökkennek az allergia által okozott bőrtünetek és emésztési zavarok. Alkalmazásuk legalább 3-8 héten át történjék, de a tünetek megszűnése után élethossziglan etethetők.
A TROVET Insect& Potato Diet a Fekete katonalégy lárvájának felhasználásával készült. A lárvák magas fehérjetartalmuk és kedvező aminosav összetételük révén különösen alkalmasak kedvenceink tápanyag igényeinek kielégítésére. Mivel rendszertanilag igen távol állnak egymástól, a kutyákban és macskákban a rovarfehérjével szemben kialakuló táplálék érzékenység esélye minimális.
A rovarfehérjét tartalmazó tápok használatának további előnyei:
-nem tartalmaznak génmódosított, vagy mesterséges alapanyagokat
-előállításukhoz nem kell semmilyen gerinces állatot elpusztítani,
-egységnyi rovarfehérje előállítása sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint pl amennyire egy szarvasmarha felnevelése és a belőle előállított fehérjemennyiség,
-gyártásuk során minimális a környezet terhelése, (víz felhasználás, helyigény, takarmány felhasználás)
-a lárvák kizárólag ellenőrzött minőségű növényi táplálékon növekednek, fejlődésükhöz sem hozamfokozókat, sem más vegyi anyagokat, antibiotikumokat, parazitaellenes készítményeket nem kell felhasználni.
A rovarfehérjét tartalmazó állateledeleket az emberi élelmiszegyártáshoz hasonlóan szigorú feltételek mellett, HACCP minőségbiztosítási rendszert alkalmazó gyárakban állítják elő!
Adagolási útmutató (napi adag)
Testtömeg/kg |
5 |
10 |
20 |
30 |
40 |
50 |
60 |
Min. /g |
290 |
490 |
790 |
1100 |
1380 |
1635 |
1860 |
Max./g |
360 |
595 |
960 |
1355 |
1675 |
1985 |
2280
|
Összetétel: hús- és állati eredetű származékok (100% rovar fehérje ) burgonya, (100%) növényi származékok ( guargumi) olajok és zsírok, ásványi anyagok.
Garantált beltartalom
Fehérje |
8,9% |
Zsír |
8,7% |
Szervetlen anyagok |
2,3% |
Rost |
1,6% |
Nedvesség |
75,8% |
Szénhidrát |
2,7% |
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok /kilogrammonként/: A-vitamin: 3000 NE, Biotin: 0,30 mg, D3-vitamin: 200 NE, E- vitamin: 30 mg,
Kalcium: 0,39%, Foszfor: 0,2%, Nátrium: 0,13%, Kálium: 0,37 %, Cink: 15 mg, Jód: 0,75 mg.
Metabolizálható energia: 4,8 MJ/kg (1146 kcal/kg)