TANÚSÍTVÁNY

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Megbízhatówebáruház.hu
Szállítás

Hírlevél
Állatorvosi Rendelő

1041 Budapest,

Bárdos Artúr u. 4.

tel.: +3613600755


-ambuláns betegellátás

-védőoltások

-mikrocsip és útlevél

-röntgen

-ultrahangos fogkőeltávolítás

-műtétek, laborháttér

www.bardosallatorvos.hu

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termék részletek


KORVIMIN ARTHRO por 500g

KORVIMIN ARTHRO por 500g
Takarmány-kiegészítő kutyáknak az ízületek anyagcseréjének stabilizálásához és regenerálásához
 • Minden, amire az ízületeknek szüksége lehet:
  - új-zélandi zöld ajakkagyló-kivonat,
  - glükózaminoglikánok, chondroitin-szulfát,
  - Omega-3 zsírsavak, E-vitamin és szelén,
  - C-vitamin, réz, cink, jód, mangán,
  - új, javított, növényi bázisú összetétel, még kellemesebb íz és illat.
  Javallat:
  Magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmú készítmény az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására, arthrosis megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek postoperatív kezelésére.
  Összetétel:
  Hús- és más állati melléktermékek, rákok és puhatestűek, ásványi anyagok.
  Magas részarányban találhatóak az értékes kagylóhús (10 %), az újzélandi zöld ajakkagyló (Perna Canaliculus), továbbá vitaminok és nyomelemek.
  Beltartalom:
  - Nyersfehérje: 68,7 %
  - Nyershamu: 15,8 %
  - Nyerszsír 11,4 %
  - Nyersrost: 1,3 %
  - Kalcium: 2,42 %
  - Nátrium: 2,76 %
  - Kálium: 0,64 %
  - Magnézium: 0,62 %
  - Foszfor: 0,53 %
  Kiegészítő anyagok 1 kg-ban:
  - E-vitamin (alfa-tokoferol-acetát): 1.500 mg
  - C-vitamin (aszkorbinsav): 600 mg
  - Cink (Zn) (cink-oxid): 250 mg
  - Mangán (Mn) (mangán(II)-szulfát, monohidrát): 108 mg
  - Réz (Cu) (réz(II)szulfát, pentahidrát): 25 mg
  - Jód (J) (kalciumjodád, monohidrát): 7 mg
  - Szelén (Se) (nátrium-szelenit): 0,5 mg
  Leírás:
  A kutyák kötőszöveteiben, az ízületi porcban és az ízületi folyadékban gyakran alakulnak ki olyan elváltozások, amelyek a tenyésztési, tartási és takarmányozási hiányosságokkal függenek össze. A mozgásszervek mechanikai terhelhetősége csökken, az ízületek helytelen táplálása és a hiányzó rugalmasság végül arthrosis kialakulásához vezet. Gyakran már fiatal kutyákon is észrevehető a mozgásszervek fájdalmassága. A Korvimin Arthro olyan speciális takarmány-kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán (6 % kagylókivonat) és chondroitin-szulfát tartalmának köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak. A Korvimin Arthro-t adhatjuk a táphoz keverve növekedésben lévő kutyáknak megelőzésképpen, illetve idősebb, már az arthrosis tüneteit mutató egyedeknek szubsztitúció gyanánt.
  Zöld ajakkagyló-kivonat:
  A tenyésztett új-zélandi zöld karéjú kagyló (Perna canaliculus) kizárólag csak az új-zélandi tiszta partmenti tengervízben tenyészik. A kagyló kivonata több gyulladáscsökkentő hatóanyagot és különösen nagy mennyiségben glükózaminoglikánokoat tartalmaz. A kagyló kivonatából készült Korvimin Arthro természetes gyulladás gátló hatású speciális takarmány kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmának (6 % kagyló kivonat) köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak.
  Glükózaminoglikánok:
  A glükózaminoglikánok a különböző kötőszövettípusok (porcok, inak, szalagok, ízületi nedvek) természetes alkotórészei, amelyek az extracelluláris vizet a makromolekulákon belül tartják. A fenti tulajdonságoknak köszönhető, hogy a glükózaminoglikánok növelik a kötőszövetek fizikokémiai szilárdságát, rugalmasságát. Az egészséges ízületi porcban egyenlő mértékben zajlik a porc szintézise és lebontása. Anyagforgalmi betegségek, mozgászavarok, traumás és degeneratív ízületi megbetegedések esetében ez az egyensúly felborul és túlsúlyba kerülnek a leépülési folyamatok, mivel a keletkező gyulladásos mediátorok, szabad oxigén-gyökök, metalloproteinázok és egyéb enzimek mind károsítják az ízületi porcot. Ennek következtében csökken a mukopoliszacharidok, így a glükózaminoglikánok mennyisége is. A veszteség kagyló-kivonattal kiválóan pótolható. A gyomor-bélcsatornán át jól felszívódó és a kötőszövetekbe beépülő hatóanyagok a megbetegedett szövetekben gátolják a különféle káros lizoszómás enzimek felszabadulását, ezáltal megakadályozzák a további degenerációt, valamint serkentik a hialuronsav képződését, ezzel is gyorsítva a gyógyulást. A glükózaminoglikánokat a humán és állatgyógyászatban már évek óta használják a krónikus artitiszek és degeneratív ízületi elváltozások kezelésében, használatukkal jelentős mértékben javítható az ízületek mozgása. Az új-zélandi zöld ajakkagylóból készült kivonat prosztaglandin-sziontézist gátló tulajdonsága révén kiválóan alkalmazható artrozisok megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek posztoperatív kezelésére, valamint az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására.
  Chondroitin-szulfát:
  A chondroitin-szulfát a legfontosabb glükózaminoglikán molekulák közé tartozik, biztosítja a porcok keménységét és optimális vízmegkötő képességét. A chondroitin-szulfát molekulákhoz kapcsolódó vízburoknak fontos szerep jut a porcszövet áteresztő-képességének szabályozásában. A chondroitin-szulfát kifejezett chondroprotektív tulajdonsággal rendelkezik, megakadályozza az ízületek gyulladásakor felszabaduló enzimek sejtkárosító hatását és segíti a már károsodott porcok regenerálódását, illetve pótolja annak glükózaminoglikán tartalmát.
  Alkalmazás módja: Szájon át, az eleségbe keverve.
  Adagolás:
  Adagja egy púpozott teáskanálnyi / 10 ttkg (kb. 5 gr) naponta.
  Különösen nagytestű kutyafajták fiatal egyedeinél, a növekedés időszakában az etetett Korvimin Arthro por mennyisége szükség esetén megduplázható, de kizárólag az állatorvosi javaslatra. Az ízületek optimális glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát ellátásához min. 2-3 hónapig alkalmazzuk a készítményt.
  Kiszerelés: Nettó súly 500 gr, műanyag dobozban
 • Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés