Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36206627285, H-P 8.30-19.30, Szombat 8.30-14.30

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17 h között

 

K9 Omega 60 db halolaj lágykapszula

A K9 Omega™ a ma kapható egyik legjobb minőségű, halolajból készült táplálék-kiegészítő kutyák számára. Az Omega-3 zsírsavak magas tisztaságú és koncentrált – a kutyák szükségletéhez igazított – elegye segíti többek között a sejtregenerálást a daganatos kezelés alatt.

Részletek
A táplálék-kiegészítő összetett alapanyagait többféle hidegvízi halból nyerik ki, többek közt lazacból, szardellából, heringből, spratból és szardíniából. Az emberi termékektől eltérően nem tartalmaz ízesítő és adalék anyagot, hiszen a számunkra már-már büdös, erős halszagot a kutyák kedvelik, ezért beadása meglehetősen könnyű.
A K9 Omega halolaj kutyákra gyakorolt élettani hatásai

A halolajat régóta javasolják az allergia okozta irritáció csökkentésére, valamint a szőrzet kondíciójának javítására.Azonban napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazzák az omega zsírsavakat, mint például:

Szívbetegség

A kutyák sok esetben az embereknél is előforduló betegségekben szenvednek, ilyen például a szívbetegség. A túlsúlyos, nem eleget treníroztatott kutya szívének állapota megegyezik az ilyen életmódot folytató ember szívének kondíciójával. Az emberekhez hasonlóan a halolajban található Omega 3 és Omega 6 zsírsavak a kutyáknál is javítják a szív- és érrendszer állapotát, csökkentik a triglicerid (a vér zsírtartalma) szintet, a magas vérnyomást és az érszűkületet.

Magas koleszterin

A megemelkedett koleszterin szint (hyperlipidemia) hatására a véráramban található zsír mennyisége nő. A kutyáknál ez közvetlenül nem okoz szívbetegséget, mint az embereknél, azonban az emésztőrendszer részeként a máj is termel zsírt, így az összeadódott mennyiség már okozhat magas koleszterint.

Veseelégtelenség

A krónikus veseelégtelenség szintén gyakori betegség a kutyáknál, és sokszor összefügg daganatos megbetegedéssel, vagy szívbetegséggel. Gyakran pont e betegségek kezelésére használt orvosságok okoznak veseelégtelenséget. A halolajban található omega 3 zsírsavak lassítják a vesebetegség előrehaladtát, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkentik a vesék gyulladását.

Ízületi gyulladás

Az Omega zsírsav (EPA) gyulladáscsökkentő hatása révén enyhíti az ízületi gyulladás, a vastagbélgyulladás és a hólyaghurut okozta fájdalmakat. Bár a tüneteket enyhíti, a halolaj az okot nem szűnteti meg; mindamellett csökkenti a gyulladt ízületeket tovább rongáló enzimek nemkívánatos hatásait.

Daganat

A daganatos megbetegedés napjainkban az egyik leggyakoribb oka a családi kedvenc idő előtti elhalálozásának. A kutatások alátámasztják, hogy az Omega-3 zsírsavnak komoly pozitív hatása van mind a megelőzés, mind a gyógyítás fázisában. Vizsgálatok igazolják, hogy bizonyos típusú daganatok kialakulásának az esélye fordított arányban van az elfogyasztott Omega-3 zsírsavak mennyiségével.
Főbb összetevők

Halolaj (szardínia, makréla, szardella, hering, lazac)
Kiszerelés

60 db lágykapszula / doboz

Adagolás és alkalmazás

1 db 1000 mg-os lágy kapszula / 9ttkg / nap,
közvetlenül az állat szájába juttatva, vagy a kapszulát szétnyitva az eleségbe keverve.

Adagolás

Figyelmeztetés!

Halolaj alatt, a halak (többek között vad lazac, hering, tonhal, szardínia) testéből nyert olajat értjük. Ha a K9 Omega™ helyett a kereskedelemben kapható, halmájból készült étrend kiegészítőt használja, a bennük lévő nagy mennyiségű A és D vitamin miatt hipervitaminózis, vitamin túladagolás léphet fel!
Adatok
Tömeg
150 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!