TANÚSÍTVÁNY

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Megbízhatówebáruház.hu
Szállítás

Hírlevél
Állatorvosi Rendelő

1041 Budapest,

Bárdos Artúr u. 4.

tel.: +3613600755


-ambuláns betegellátás

-védőoltások

-mikrocsip és útlevél

-röntgen

-ultrahangos fogkőeltávolítás

-műtétek, laborháttér

www.bardosallatorvos.hu

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Szavazás
Termék részletek


Trovet PMR Puppy Milk tejpótló 400g

Trovet PMR Puppy Milk tejpótló 400g
Tejpótló tápszer kölyökkutyák részére.
8 205 Ft
 • Az újszülött kutyák életének kb. első 3-4 hetében legfontosabb táplálékuk az anyatej. Az újszülöttek a születés legkésôbb 1-2 órán belül táplálékot vesznek magukhoz. A táplálékfelvételt 2-3 óránként ismétlik meg ezután, még kb. 2 hetes korukig. Az élet első 72 órája döntő fontosságú az anyatejben található, fertőző betegségek elleni ellenanyagok felvétele szempontjából is. A tehéntejben nem találhatók meg ezek az ellenanyagok azon kívül alacsony fehérjetartalma és magas cukortartalma miatt önmagában sem alkalmas táplálékként. 

  Így amikor a kiskutyák érkezésére felkészülünk célszerű arra is gondolni, hogy megfelelő tejpótló tápszer is kéznél legyen arra az esetre, ha az életük első napjaiban valamiért az anyakutya nem lenne képes őket megfelelően szoptatni. Azok a kiskutyák ugyanis, akik ilyen esetekben is megfelelő táplálásban részesülnek jó eséllyel ugyanolyan egészségesen nőnek fel, mint az anyatejen felnőtt társaik. 

  A jó minőségű tejpótló tápszerek az anyakutya tejének összetételét nagymértékben megközelítik, és annak pótlására szolgálnak. 

  15 naposnál fiatalabb kölykök: legkönnyebb a cumisüvegből történő etetés, mely minél hosszabb cumival van ellátva, így segíthetjük a kölyköt a szopásban. Az általános napi adag 180 ml/kg. Szoptatás után a kölykök hasát meleg vattával masszírozzuk, vagy bízzuk egy másik kutya gondoskodására. 

  15 naposnál idősebb kölyköket már meg lehet tanítani, hogyan igyanak egy lapos tálból, miután először az ujjunkról (amit előtte alaposan megtisztítunk) nyalogatják le a tejet. Az etetések alkalmával csak kisebb adagokat adjunk naponta 4-5 alkalommal, reggel és este mindenképpen. A maradékot öntsük ki, a tálat mindig mossuk tisztára. 

  3,5 hetes kortól kínálhatunk a kölyköknek Trovet Puppy kölyöktápot ha szükséges beáztatva, egyidejűleg naponta csökkentve a tej mennyiségét, melyet egyre inkább vízzel helyettesítünk. A 40. naptól hagyjuk abba a tejpótló etetését és csak a kölyöktápot etessük naponta 4-5 alkalommal kis adagokban, ivóvizet korlátlanul biztosítsunk.

  Rossz étvágyú szukáknak, előrehaladottan vemhes és szoptató szukáknak, melyek kondíciója ennek következtében leromolhat, a Trovet PMR-t kínálhatjuk az ivóvízhez keverve maximum 150 g / liter víz arányban. 

 • Tömeg
  400 g/db
Webáruház készítés