TANÚSÍTVÁNY

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Megbízhatówebáruház.hu
Szállítás

Hírlevél
Állatorvosi Rendelő

1041 Budapest,

Bárdos Artúr u. 4.

tel.: +3613600755

 

-ambuláns betegellátás

-védőoltások

-mikrocsip és útlevél

-röntgen

-ultrahangos fogkőeltávolítás

-műtétek, laborháttér

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Termék részletek


APIGUARD gél 3kg

APIGUARD gél 3kg
Apiguard kettős hatást fejt ki. Elsősorban, (a zselés szer) gőzt a méhek kijáratánál szellőztetéssel szétárasztják a kaptárban, inhalálás mellett a varroák menekülnek a vegyszer elől. Másodszor, a munkás széthordozza mikor ők kommunikálnak egymással (trophallaxy). Akkor a szer megöli még a távoli zúgban rejtöző a varroát.
54 000 Ft
Kiszerelés:
 • Összetétel:
  25 % timol (tömeg %)


  * Gyógyszerforma: gél külsőleges használatra
  * Gyártó: Laleham Healthcare Ltd., UK
  * Törzskönyvi engedélyes: Vita (Europe) Limited, UK
  * Célállat: Mézelő méh (Apis mellifera)
  * Javallat: Mézelő méhek Varroa jacobsoni atka fertőzöttségének csökkentésére (kontroll kezelésre).
  * Alkalmazás módja: Külsőleg
  * Adagolás: Családonként 50 gramm Apiguard gél A. U. V. készítmény 2 hetes időközzel.

  RÉSZLETEKADATOK
  Alkalmazási útmutató:
  Nyissuk ki a kaptárt. Tépjük le a tálca fóliáját úgy, hogy az egyik sarka maradjon a tálcához rögzítve. Helyezzük a nyitott tálcát a keretek tetejére középre, a géllel felfelé. Győződjünk meg róla, hogy a tálca teteje és a kaptártető között legalább 0,5 cm üres tér maradjon. Zárjuk le a kaptárt. 2 hét múlva helyezzünk egy másik tálcát a régi mellé a fentiek szerint. A kicsi és a telelő családok esetében egy tálca Apiguard gél is elegendő lehet, amelyet legalább 4 hétig hagyjunk bent. A készítmény leghatékonyabban akkor használható, ha terméket késő nyáron a mézhordás után alkalmazzuk (amikor a petézés mennyisége csökken). Erős fertőzöttség esetén a készítmény tavasszal is alkalmazható, ha a hőmérséklet 15°C fölött van.

  Ellenjavallat:
  Nem ismeretes

  Nem kívánatos hatás:
  A javasoltnál magasabb adag alkalmazása a méhcsaládokban viselkedési zavarokat idézhet elő (nyugtalanság, a kaptár elhagyása).

  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  Nem szükséges. A készítmény mézgyűjtési időszakban nem használható!

  Tárolás:
  A készítményt eredeti csomagolásban, közvetlen napfénytől és hőtől védve száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25°C között), növényvédő és egyéb vegyszertől, élelmiszerektől elkülönítetten kell tárolni. Gyermektől és házi állatoktól elzártan tartandó!

  Figyelmeztetés:
  Mézgyűjtési időszakban ne alkalmazzuk a készítményt. Az Apiguard gél A.U:V készítmény alkalmazása előtt ne etessük a méhcsaládokat. Ne használjuk a készítményt, ha a napi hőmérséklet 15°C-nál alacsonyabb, illetve a méhcsalád aktivitása nagyon alacsony. Kezelés előtt a gyenge családokat egyesíteni szükséges.

  Munkavédelmi óvórendszabály:
  Az általános munkavédelmi szabályok betartása szükséges. Használat során védőkesztyű viselése kötelező, mert a timol bőr irritatív tulajdonsággal rendelkezik. Kerülni kell a bőrrel, szemmel való közvetlen érintkezést. Használat után kézmosás valamint a termékkel érintkezésbe kerülő eszközök megtisztítása ajánlott. Csak kaptárban történő alkalmazásra javasolt.

  Eltarthatóság:
  Bontatlan csomagolásban gyártástól számított 18 hónapig, a csomagoláson feltüntetett időpontig. A doboz felnyitása után csak egyszer használható a készítmény.

  Kiszerelés:
  Alumínium tálca laminált fóliával lezárva, 50 gramm Apiguard gél tartalommal, 10 db-onként papírdobozba csomagolva (1Ox50 gramm Apiguard gél), valamint 1 kg és 3 kg-űrtartalmú műanyag tartály.

  Törzskönyvi szám: 26/2003. FVM

  Környezetvédelmi előírások:
  Közegészségügyi és környezetvédelmi szempontból a készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot és tároló edényzetet a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni.
 • Tömeg
  3 kg/db