A macskák bőrbetegségeinek 1-6%-át allergiák okozzák. Az ételallergia az étel intolerancia egyik formája, az immunrendszer abnormális reakciójában nyilvánul meg. Az ételallergiával szemben, az ételintolerancia a macska immunológiai alapokat nélkülöző reakciója bizonyos ételanyagokra. Klinikai tünetek alapján viszont lehtetlen a kettő között különbséget tenni.
Az ételallergia okozói akár növényi, akár állati eredetű allergénake lehetnek. Ezek a vízben oldódó allergénak fehérjékből és szénhidrátokból éllnak. (glikoproteinek) Az allergies tünetek általában a bőrön láthatóak. Az esetek 30%-ban hányás, hasmenés vagy bélgázok képződése jelentkezik.z étel allergia kezelése annyit tesz, mint következetesen elkerülni azon összetevőket, amelyek beindítják az allergiás reakciókat. Mivel az allergia nem gyógyítható, a bevállt étrend a páciens egész életét végig kell kísérje.
Az INTEGRA® PROTECT Sensitive étrenddel az Animonda® cég olyan kínálatot fejlesztett ki, amely egyetlen fehérje- és egyetlen szénhidrátforrást tartalmaz, annak érdekében, hogy minimalizálja az eledel allergia potenciáját. A kiegyensúlyozott összetételnek és a magas elfogadási hajlandóságnak köszönhetően, hosszú távon is nagyon jól alkalmazható kizárásos étrend biztosítható.
Tünetek megszűnése kizárásos étrend alkalmazását követően
6 hét után a tüneteke 50%-a megszűnik.
TÖBB FUNKCIÓ:Ha a macskának egyszerre voltak struvit- vagy kalcium-oxalát kövei, az INTEGRA PROTECT Sensitive szintén segíthet. A kiegyensúlyozott ásványi anyagtartalom biztosítja a macska vizeletének pH-értékét 6,5-6,6. Ezen a pH-értéken sem struvit, sem kalcium-oxalát kövek nem képesek.