A TROVET HYPOALLERGENIC DIET tápok kizárólag egyféle fehérje és egyféle szénhidrát összetevőt tartalmaznak, olyanokat, amelyek ritkán váltanak ki allergiás reakciót, ezért különösen alkalmasak táplálék allergiás és tápanyag érzékenységben szenvedő állatok táplálására. A hypoallergén tápok etetése során fokozatosan csökkennek az allergia által okozott bőrtünetek és emésztési zavarok. Alkalmazásuk legalább 3-8 héten át történjék, de a tünetek megszűnése után élethossziglan etethetők.
A TROVET Insect& Potato Diet a Fekete katonalégy lárvájának felhasználásával készült. A lárvák magas fehérjetartalmuk és kedvező aminosav összetételük révén különösen alkalmasak kedvenceink tápanyag igényeinek kielégítésére. Mivel rendszertanilag igen távol állnak egymástól, a kutyákban és macskákban a rovarfehérjével szemben kialakuló táplálék érzékenység esélye minimális.
A rovarfehérjét tartalmazó tápok használatának további előnyei:
-nem tartalmaznak génmódosított, vagy mesterséges alapanyagokat
-előállításukhoz nem kell semmilyen gerinces állatot elpusztítani,
-egységnyi rovarfehérje előállítása sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint pl amennyire egy szarvasmarha felnevelése és a belőle előállított fehérjemennyiség,
-gyártásuk során minimális a környezet terhelése, (víz felhasználás, helyigény, takarmány felhasználás)
-a lárvák kizárólag ellenőrzött minőségű növényi táplálékon növekednek, fejlődésükhöz sem hozamfokozókat, sem más vegyi anyagokat, antibiotikumokat, parazitaellenes készítményeket nem kell felhasználni.
A rovarfehérjét tartalmazó állateledeleket az emberi élelmiszegyártáshoz hasonlóan szigorú feltételek mellett, HACCP minőségbiztosítási rendszert alkalmazó gyárakban állítják elő!
Adagolási útmutató (napi adag)
Testtömeg/kg |
5 |
10 |
20 |
30 |
40 |
50 |
60 |
Min. /g |
95 |
155 |
250 |
350 |
440 |
520 |
590 |
Max./g |
115 |
190 |
305 |
430 |
535 |
630 |
725 |
Összetétel: burgonya,(100%) rovar fehérje(100% ) baromfi zsír, vitaminok és ásványi anyagok, hidrolizált élesztő, kalcium karbonát, halolaj, lenmag.
Garantált beltartalom
Fehérje |
21% |
Zsír |
16% |
Szervetlen anyagok |
6,4% |
Rost |
5% |
Nedvesség |
8% |
Szénhidrát |
43,6% |
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok /kilogrammonként/: A-vitamin: 25.000 NE, D3-vitamin: 2000 NE, E- vitamin: 500 mg,
Kalcium: 1,46 %, Foszfor: 1,34%, Nátrium: 0,35%, Kálium: 0,38 %, Réz: 10 mg,
Cink: 100 mg, Jód: 2 mg, Linolsav: 2,1%, Linolénsav: 0,22%
Metabolizálható energia: 15,1 MJ/kg (3615 kcal/kg)